Hakan Altun, 1972 İstanbul doğumlu. Aslen Siirtli olan Hafız Zeki Altun’un torunu olan Hakan Altun ilkokulu bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’na girdi. Orta, lise ve yüksek öğrenimini de aynı okulda tamamladı. İTÜ Sosyal Bilimler dalında master yaptı. 1994’de Edirne Türk Devlet Müziği topluluğunda ud çaldı. Bu işin kendisine göre olmadığını anlayan Hakan Altun, ailesinin de iznini alarak 1997’de bu görevinden istifa etti. Hakan Altun askere gitmeden önce İstanbul eğlence hayatının en popüler eğlence merkezlerinde sahne aldı. Arkadaşları Ayşe ve Aykut’la birlikte bir dönem “AHA” grubunda şarkı söylediler.
Ve ardından vatani görevi gereği askere gitti. Askerliğini Ankara’da yapan Hakan Altun hayatının dönüm noktasını askerdeyken yaşadı. Çünkü bestecilik kabiliyetini ilk kez askerde fark etmişti. İlk bestelerinden olan “Hani Bekleyecektin” ise Hakan Altun’un anlatımıyla şöyle gerçekleşti. Hakan Altun; “Askere gittiğimde çok sevdiğim biri vardı. Onu bırakarak askere gittim. Günlerce telefon sıralarında aileme ve sevdiğim insana telefon etmek için sıra bekledim. Biz askerde acemi olduğumuz için bizi çok bekletiyorlardı. Sıranın bana geldiği gün yine saatlerce kuyrukta bekledim telefon etmek için. İlk ailemi aradım daha sonra onu aradım ama beni daha sonra ara dedi ve telefonu yüzüme kapadı. Ben de o duyguyla ‘Hani Bekleyecektin’i yaptım.” dedi.
Ve askerde ilk albüm hazırlıklarına başlayan Hakan Altun 1999’da ilk solo albümü “Hakan”, “Hani Bekleyecektin” ile müthiş bir çıkış yakaladı. Ardından ikinci albümü “Ağlamak Yok Yüreğim”, üçüncü albümü “Nefesimsin”, dördüncü albümü “Yaralı Bir Aşkın Öyküsü”, beşinci albümü “Hediye”, altıncı albümü “Küstüm Aşklara”, yedinci albümü “Aşk Ayrılık ve Adam”, sekizinci albümü “Aklın Bende Kalmasın”, dokuzuncu albümü “Tercihimdir”, onuncu albümü “Senden Sonrası”, onbirinci albüm dedesi Hafız Zeki Altun anısına hazırladığı “Dedemin İlahileri”, onikinci albüm “Aşk Lütfen Gel” ve son olarak “Konu: AŞK” isimli albümü ile müzik dünyasındaki ilerleyişine emin adımlarla devam ediyor.
Gerek yorumculuğu, gerekse bestecilik kimliği ile sevilen Hakan Altun; Cengiz Kurtoğlu, Bülent Serttaş, Hande Yener, Seda Üren, Muazzez Ersoy, Elif Karlı, Gülben Ergen, Petek Dinçöz, Hilal Özdemir, S.Arıca, Ercan Saatçi, Emirkan, Alişan, Deniz Erdoğan, Kibariye, Murat Kurşun, Sinan Zorbey, Berdan Mardini, Ebru Gündeş, Ufuk Yıldırım gibi bir çok sanatçının albümlerine kendi bestelerini verdi.
Buğulu sesi ve kendine has yorumuyla tüm müzikseverlerin beğenisini ve takdirini toplayan Hakan Altun ud, cümbüş, gitar ve klavye çalmaktadır. Güler yüzlü insanlardan hoşlanan ve somurtmayı sevmeyen Hakan Altun geçirdiği ciddi rahatsızlığın ardından hala güleryüzlü. Kadere inanan ve kaderci bir insan olarak biliniyor.
Hakan Altun’un Seda adında kız kardeşi bulunuyor. Meral Altun ve eski Futbolcu Arap Hasan lakaplı Hasan Altun’un oğlu olan Hakan Altun kendini dinlemeyi sevmediğini söylüyor ve arabasında bile bir tane kasetinin bulunmadığını söylüyor. 1983’den bu yana müzik için yaratıldığına inandığını söyleyen Hakan Altun devlet korosuna 3000 kişi arasında seçilen 30 kişi arasında yer almaktaydı. Bir albümü sadece 16 günde hazırladığını söyleyen Hakan Altun sıkı bir Beşiktaş taraftarı