1967 İstanbul doğumlu olan İskender Paydaş, profesyonel müzik çalışmalarına 5 ve 7 yaşlarında yayınladığı 45’lik single.larla başladı. İstanbul Devlet Konservatuarı piyano bölümünün ardından Mimar Sinan Üniversitesi koro bölümünde eğitimine devam eden müzisyen, sonrasında Kayahan ile çalışmaya başlayarak ilk aranjmanlarını yaptı ve 1986’dan bu yana Kayahan’ın hemen hemen tüm şarkılarının aranjörlüğünü yapıyor.

Mirkelam ile Türkiye’yi yerinden sarsarak bir günde ünlenen “Her Gece” ve “Tavla” ile başlayan serüveninde birlikte sayısız konser ve festivallerde sahne aldı ve sanatçının üç albümüne imza attı.

1997 yılında “Bu Aşk Fazla Sana”, “Yağmurlar”, “Vazgeçtim Dünyadan” gibi hit şarkılarla bezenmiş “Kadın” albümüyle büyük çıkış yapan Şebnem Ferah’ın prodüktörlüğü üstlenen Paydaş bu birlikteliği 1999 yılında “Artık Kısa Cümleler Kuruyorum” albümüyle sürdürdü.

2003 yılında Orhan Gencebay’ın “Batsın Bu Dünya”sını yeniden aranje ederek farklı dinleyici kitlelerinin büyük begenisini kazanan İskender Paydaş şarkıyı yeniden liste başına taşıdı.

Kayahan, Mirkelam, Şebnem Ferah ve Orhan Gencebay haricinde; Emre Altuğ,, Kurban, MFÖ, Nilüfer, Nazan Öncel, Harun Kolçak, Aşkın Nur Yengi, Kerim Tekin, Ajda Pekkan, Suat Suna, Kibariye, Sertap Erener, Ege, Asya, Mustafa Sandal, Levent Yüksel, Özgün, Nil Karaibrahimgil, Fatih Erkoç, Keremcem, Atiye gibi sayısız ismin albümlerinde aranjör, besteci ve prodüktör olarak yer aldı.

Kendi orkestrasıyla Ajda Pekkan ve Nazan Öncel gibi isimlerle sahneyi paylaşan Paydaş, Istanbul for Aficionados, Hırsız Var, Türkler Çıldırmış Olmalı, Şaşkın, Pak Panter, Kolpaçino Bomba filmlerinin müzikleri ile İmkansız Aşk, Ümit Milli, Ah Bir Polis Olsam, Lale Devri ve Kurt Kanunu dizilerinin müziklerine imza attı.

25. müzik yılında “Zamansız Şarkılar” projesine başlayan Paydaş, 2011’de albümü piyasaya sunarak, eş zamanlı olarak projeyi sahneye taşıdı.

Bir yanıt yazın